Ο θεσμός των κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη

Post date: May 26, 2011 6:13:24 AM

26/5/2011.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ανακοινώνει πως η Επιτροπή του διαγωνισμού απονομής των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας για το 2010 έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση όλων των διαγωνιζομένων και έχει καταλήξει στους νικητές.

Όπως κάθε χρόνο, θα απονεμηθούν τέσσερα βραβεία, ανά ένα στον πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα καθώς και το δημόσιο τομέα. Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ειδική τελετή στις 13 Ιουλίου 2011 στην οποία προσκλήθηκε να παραστεί και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η ΟΕΒ σημειώνει πως ο διαγωνισμός των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας που καθιερώθηκε από το 2006, έχει επιλεγεί ανάμεσα στους 54 τελικούς υποψηφίους από τους 399 διεκδικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου Επιχειρήσεων από 29 χώρες. Το βραβείο αυτό απονέμεται από τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ε.Ε. στις άριστες δράσεις που προωθούν την επιχειρηματικότητα σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.

Το 2008 ο θεσμός των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας αναγνωρίστηκε από την ΕΕ ως «βέλτιστη πρακτική για την προώθηση της καινοτομίας και δημιουργικότητας στην Ευρώπη».

Ο ετήσιος θεσμός των Βραβείων Καινοτομίας είναι μια πρωτοβουλία της ΟΕΒ, η οποία στηρίζεται έμπρακτα από το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας & Τουρισμού και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), και αποτελεί την ανώτατη διάκριση της επιτυχημένης εφαρμογής της καινοτομίας στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα έχουν βραβευτεί 15 επιχειρήσεις, οργανισμοί και κρατικές υπηρεσίες.