13ος Διαγωνισμός Κυπριακού

Βραβείου Καινοτομίας OEB


Αν έχεις εφαρμόσει ή προσφέρει κάτι το καινούργιο, τότε έχεις καινοτομήσει. Αν η εφαρμογή ή η προσφορά της καινοτομίας έχει επιτυχία, τότε έχεις τη δυνατότητα να διακριθείς.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), προκηρύσσει τον 13ο διαγωνισμό Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας και προσκαλεί επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν καινοτομήσει να δηλώσουν συμμετοχή.

Αν ανήκετε σ’ ένα από τους πιο κάτω τομείς, τότε δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό!
  • · Πρωτογενής Τομέας (Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία κλπ)
  • · Μεταποιητικός Τομέας (Βιομηχανία)
  • · Τομέας Υπηρεσιών
  • · Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας
Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 10η Μαϊου 2019.
    Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας ΟΕΒ 2018
Οι περσινοί νικητές

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 η Τελετή Απονομής των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ – 2018 που αποτελεί την ανώτατη διάκριση στη χώρα μας για την πιο επιτυχημένη καινοτομία, θεσμός που στηρίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Τα Βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις και αποφάσεις της Κυβέρνησης οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν το δίδυμο καινοτομία – έρευνα στην Κύπρο. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «προωθείται η υιοθέτηση ενός νέου – ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου Έρευνας και Καινοτομίας και ακόμη η υιοθέτηση του e – entrepreneur».

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Χρίστος Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι η καινοτομία δίνει απαντήσεις και λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα και δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές αποτελώντας βασική παράμετρο ανταγωνιστικότητας μιας επιχείρησης ή μιας χώρας.

Στον δικό του χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος του ΙΠΕ, Επικεφαλής Επιστήμονας της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Βραβείων Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος είπε ότι «το φιλόδοξο όραμά μας είναι η ανάδειξη της Κύπρου σε περιφερειακό πόλο αριστείας, έρευνας και καινοτομίας».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

  • Το Βραβείο Καινοτομίας 2018 στον πρωτογενή τομέα απονεμήθηκε στην Παραδεισιώτης Λτδ. για την επιτυχή καινοτομία της που αφορά την εγκατάσταση συστήματος σταθερής και ελεγχόμενης θέρμανσης CUBORA στα δύο υπερσύγχρονα και αυτοματοποιημένα υποστατικά εκτροφής πουλερικών.
  • Το Βραβείο Καινοτομίας στην κατηγορία μεταποιητικού τομέα απονεμήθηκε στην Muskita Aluminium IndustriesLtd. για την επιτυχή καινοτομία που εφάρμοσε και παρουσίασε η οποία αφορά τον σχεδιασμό του πρωτοπόρου μινιμαλιστικού συστήματος αλουμινίου για συρόμενες πόρτες και παράθυρα THEA Minimal Aluminium Frames.
  • Το Βραβείο Καινοτομίας στην κατηγορία των υπηρεσιών απονεμήθηκε στην Odyssey Consultants Ltd. για την καινοτομία που αφορά στον σχεδιασμό της Πλατφόρμας Διαχείρισης Πληροφοριών και Συμβάντων Ασφάλειας ClearSkies Big Data Analytics.
  • Το Βραβείο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα απονεμήθηκε στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για την καινοτομία που αφορά τον σχεδιασμό της πρωτοποριακής Διαδικτυακής Πλατφόρμας Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, γνωστής ως «DLS PORTAL».

YouTube VideoComments