14ος Διαγωνισμός Κυπριακού

Βραβείου Καινοτομίας OEB

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ


Τελετή Απονομής των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και

Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2020


Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιβράβευσαν σε μια λαμπρή ψηφιακή τελετή τις κορυφαίες καινοτομίες και τίμησαν προσωπικότητες ερευνητών που ξεχώρισαν για το έργο τους.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου υβριδικά στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στην παρουσία βραβευθέντων και απονεμητών μόνο, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κύριο Κυριάκο Κόκκινο, τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), κύριο Δημήτρη Βάκη, και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και Επικεφαλής Επιστήμονας, Δρ. Νικόλα Μαστρογιαννόπουλο.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Φέτος, τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ συμπληρώνουν 14 χρόνια συνεχούς αναγνώρισης και επιβράβευσης των κυπριακών επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών που καινοτομούν. Οι πέντε νικητές των φετινών Βραβείων Καινοτομίας είναι:

  • Πρωτογενής Τομέας: Mellona, για την παραγωγή των νέων φυσικών προϊόντων διατροφής Mellona Honey Spreads με κύριο συστατικό το άθερμο μέλι.
  • Τομέας Μεταποίησης: Handy Spa, για την πρωτοποριακή μεθοδολογία παραγωγής χειροποίητων βιολογικών σαπουνιών.
  • Τομέα Υπηρεσιών: Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ, για την πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα “EKO Smile.”
  • Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας: Πανεπιστήμιο Κύπρου, για την ανάπτυξη συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης για την πρόγνωση της δυναμικής για παραγωγή ηλεκτρισμού από φωτοβολταϊκά.
  • Κοινωνική Καινοτομία: Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ, για τη πρωτοβουλία της στη δημιουργία και σημαντική λειτουργία του Δικτύου Υποστήριξης #SupportCY.

 
ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας καθιερώθηκαν το 2007 από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), με στόχο την ανάδειξη του έργου και της προσωπικότητας ερευνητών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Οι φετινοί νικητές των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας είναι:

Βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή 2020: Δρ. Λεόντιος Γ. Κωστρίκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου και Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων, και Τεχνών, για το έργο του και τη συνεισφορά τόσο στην επιστήμη και την κοινωνία του τόπου αλλά και διεθνώς.

Βραβείο Νέου Ερευνητή 2020 Θεματική Ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική»:  Δρ. Κυριάκος Χατζηγιαννακού, Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, για τη δράση του στην Θεωρητική Πυρηνική και Σωματιδιακή Φυσική.

Βραβείο Νέου Ερευνητή 2020 Θεματική Ενότητα «Επιστήμες Ζωής»: Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου, Ακαδημαϊκός Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και Παθολόγος Ογκολόγος του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, για τη δράση της στην Μεταφραστική Ογκολογία, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία στην εκπόνηση κλινικών μελετών που αφορούν ασθενείς με σάρκωμα και καρκίνο του μαστού.

Βραβείο Νέου Ερευνητή 2020 Θεματική Ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες»: Δρ. Άγγελος Κασσιανός, Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας και Marie Skłodowska Curie Fellow, Τμήματα Ψυχολογίας και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου, για το έργο του στην πρόοδο της Επιστήμης και την εκπαίδευση των νέων επαγγελματιών Υγείας όσο και στη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών Υγείας.
Comments