Διαγωνισμοί

2014
 
8ος Διαγωνισμός Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2014 η τελετή απονομής των Βραβείων Καινοτομίας και Βραβείων Έρευνας.

Tο Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα απονεμήθηκε στην HELLENIC COPPER MINES LTD στον τομέα της μεταλλευτικής–μεταλλουργίας. H καινοτομία αυτή αφορά την παραγωγή καθαρού μεταλλικού χαλκού από κοιτάσματα στην περιοχή της Σκουριώτισσας, με την πρωτοποριακή μέθοδο της υδρομεταλλουργίας.

Το βραβείο καινοτομίας στον Τομέα της Μεταποίησης, απονεμήθηκε στην εταιρεία Nicolaides & Kountouris Metal Company Ltd για τη δημιουργία πρωτοποριακής μεθόδου αξιοποίησης των αποβλήτων πολυουρεθάνης για την παραγωγή του καινοτόμου προϊόντος «THERMINK», το οποίο χρησιμοποιείται ως θερμική και ηχητική μόνωση, σε δώματα ,πατώματα και οροφές.

Το βραβείο καινοτομίας στον Τριτογενή Τομέα, απονέμεται στην PhoenixPro Ltd για τη δημιουργία του πρωτοποριακού χαρτοφυλακίου υπηρεσιών «φ-Cloud» το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία, καθώς είναι ένας εντελώς νέος και καινοτόμος τρόπος παροχής υπηρεσιών ασφαλείας μέσα από το διαδίκτυο.

Το βραβείο καινοτομίας στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, απονέμεται στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου των Αδειών Ασθενείας του προσωπικού της Αρχής.2013
 
7ος Διαγωνισμός Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας


Πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2013 η τελετή απονομής των Βραβείων Καινοτομίας και Βραβείων Έρευνας. 

Το Βραβείο Καινοτομίας για τον Πρωτογενή Τομέα απονεμήθηκε στην OLEASTRO ENTERPRISES LTD για την παραγωγή και εμπορία βιολογικού ελαιόλαδου καθώς και για τη δημιουργία και λειτουργία του θεματικού Πάρκου Ελιάς Ολέαστρο, στο χωριό Ανώγυρα.

Το Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα της Μεταποίησης, απονεμήθηκε στην εταιρία MEDOCHEMIE Ltd για την ανάπτυξη και εγκατάσταση μιας νέας τεχνολογίας, που στηρίζεται στην εγκατάσταση συστήματος ψύξης ατμοσφαιρικού αέρα μέσω κυψελίδων, στις μονάδες συμπύκνωσης, σε ένα από τα ψυκτικά μηχανήματα των εργοστασίων της εταιρείας.

Το Βραβείο Καινοτομίας στον Τριτογενή Τομέα, απονεμήθηκε στην εταιρία SΙGNALGENERIX για τη δημιουργία του καινοτόμου συστήματος απομακρυσμένου ελέγχου Wisense.

Το Βραβείο Καινοτομίας στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, απονεμήθηκε στα KΥΠΡΙΑΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ για την παροχή της υπηρεσίας 24ωρης παράδοσης δεμάτων με την ονομασία Parcel24.

Τα Βραβεία απένειμε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κος Νίκος Αναστασιάδης o οποίος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε τη σημασία της Καινοτομίας και της Έρευνας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, κ. Φίλιος Ζαχαριάδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείων Καινοτομίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΠΕ, κ. Γιώργος Γεωργίου.2011
 
6ος Διαγωνισμός Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2012 η τελετή απονομής του Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας, και Βραβείου Έρευνας «Νίκος Συμεωνίδης».

Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα απονεμήθηκε στην Riverland Dairy Biofarm Ltd για τη δραστηριοποίησή της στον τομέα της βιολογικής Γεωργοκτηνοτροφίας με τη δημιουργία σύγχρονου, ολοκληρωμένου βιολογικού αγροκτήματος ζωικής και φυτικής παραγωγής, καθώς επίσης και του πρώτου και μοναδικού στην Κύπρο πλήρως βιολογικού θερμοκηπίου.

Το Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα των Υπηρεσιών, απονεμήθηκε στην G.M Powersoft Computer Solutions Ltd για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου λογισμικού/ψηφιακής πλατφόρμας Ολικής Ποιότητας και Διαχείρισης.

Το Βραβείο Καινοτομίας στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, απονεμήθηκε στη Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου για το καινοτόμο σύστημα Cyprus Blaise Integrated Census System (CY-BICS), το οποίο αναπτύχθηκε για την Απογραφή Πληθυσμού του 2011.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, που συστάθηκε στο πλαίσιο του Διαγωνισμού «Βραβείο Έρευνας Νίκος Συμεωνίδης» επέλεξε ως επικρατέστερη την Πρόταση της Επίκουρης Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κύπρου Δέσπως Φάττα – Κάσινου για το Έργο της με τίτλο: «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Καινοτόμων Μεθόδων Προχωρημένης Χημικής Οξείδωσης για Απομάκρυνση Ξενοβιοτικών Ενώσεων από Λύματα και Αξιολόγηση της Βιολογικής Επικινδυνότητας τους».

Τα Βραβεία Καινοτομίας και Έρευνας απένειμε ο Υπουργός Υγείας, κ.Σταύρος Μαλάς ο οποίος στην ομιλία του εξήρε τη σημασία που διαδραματίζει η καινοτομία και η έρευνα στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, κ.Φίλιος Ζαχαριάδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείων Καινοτομίας και του ΙΠΕ, κ.Γιώργος Γεωργίου.
 

 
2010

5ος Διαγωνισμός Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 στο ξενοδοχείο Χίλτον, η τελετή απονομής των «Βραβείων Καινοτομίας» και «Βραβείου Έρευνας Νίκος Συμεωνίδης», παρουσία πλήθους Υπουργών, Βουλευτών, κυβερνητικών φορέων, αξιόλογων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.
 

2009

4ος Διαγωνισμός Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας

Φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας, το οποίο θεσπίστηκε από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων με την έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας σκοπό έχει τη συνεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Κυπριακών επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω της καινοτομίας.

Με αφετηρία τη ρευστή και ακατέργαστη καινοτόμο Ιδέα που βρίσκεται «εκεί έξω», που μπορεί να ικανοποιήσει μια ανάγκη, κινείται και η δημιουργία του καλλιτεχνικού έργου που δίδεται ως έπαθλο στους βραβευθέντες.

Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα απονεμήθηκε στα Φυτώρια Τρύφωνα Τρύφωνα για τη δημιουργία και λειτουργία ενός σύνθετου μοντέλου φυτωρίων που περιλαμβάνει τόσο την καλλιέργεια τεράστιας ποικιλίας φυτών περνώντας από όλα τα στάδια ανάπτυξης τους, σε συνδυασμό με την εμπορία φυτών, υπηρεσίες διαμόρφωσης και συντήρησης κήπων. Χρησιμοποιώντας τα φυτά που αναπτύσσονται στα φυτώρια, δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό πάρκο που περιλαμβάνει χιλιάδες είδη δέντρων και φυτών. Το πάρκο «Ελιούθκια», πέρα από τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, χρησιμεύει και ως αποτελεσματικό μέσο προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών των Φυτωρίων Τρύφωνα, αφού οι επισκέπτες μπορούν να δουν όλα τα είδη φυτών που υπάρχουν μαζεμένα σε ένα ελκυστικό περιβάλλον.

 

2008

3ος Διαγωνισμός Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας

Πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου 2009 η τελετή απονομής των Βραβείων Καινοτομίας παρουσία πλήθους Υπουργών, Βουλευτών, κυβερνητικών φορέων, αξιόλογων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Το Βραβείο για τον Πρωτογενή Τομέα απονεμήθηκε στο Φυτώριο ΜΑΡΙΑ ΕΥΑΓΟΡΟΥ ΣΒΑΝΑ για την κατασκευή και ανάπτυξη πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενου θερμοκηπίου για την παραγωγή ανθοκομικών προϊόντων.

Το Βραβείο για τον Μεταποιητικό Τομέα απονεμήθηκε στην εταιρεία ENGINO.NET LTD για το σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός συναρμολογούμενου παιχνιδιού, κατάλληλο για παιδιά (από 6 χρονών και πάνω) και με άμεση εφαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στον Τομέα Υπηρεσιών, το Βραβείο Καινοτομίας απονεμήθηκε στην εταιρεία UMAR SHIPPING SERVICES LTD για την ανάπτυξη μέσω της εταιρικής διαδικτυακής πύλης μιας υπηρεσίας εικοσιτετράωρης ενημέρωσης πλοιοκτητών και εταιρειών διαχείρισης πλοίων.

Τέλος, το Βραβείο Καινοτομίας στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα απονεμήθηκε στο ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τα οποία προσφέρουν γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση από ένα μόνο σημείο επαφής.

Τα βραβεία απένειμε ο αξιότιμος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κος Αντώνης Πασχαλίδης. O Υπουργός απεύθυνε και την ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων, Δρ Αντρέας Πίττας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας, Δρ Αντρέας Μολέσκης.Comments